af Gitte - d. 01-09-2020 18:03

Hvad er det rigtige kattemad?

Vi bliver nogle gange spurgt, om vi har specielt killingefoder? Eller kattemad til seniorer katte? Til overvægtige basser måske?

Det har vi ikke, da vores kattemad fra både Naturea og Eden Holistic Petfoods egner sig til alle katte i hele dens livscyklus. 

Begge producenter går efter filosofien, at det ikke er indholdet, der gør forskellen. Det skal jo altid være optimalt sammensat med de helt rigtige naturlige og næringsrige ingredienser, ligemeget for gammel din basse er. Det er mere mængden, du giver den, der er afgørende. 

Måske går du efter en bestemt størrelse foderpille? Alle vores varianter er faktisk forholdsvis små! Igen dækker de alle behov, så derfor skal en killing også kunne tygge sig igennem dem. Men hvis du ønsker den største, vi har, så skal du gå efter Eden Holistic Petfoods "Country Cuisine". Den er lidt større end de øvrige. Iøvrigt er det efter sigende mest et "salgstrick" at større foderpiller skulle være bedre til store katte (ofte hører vi argumentet omkring behovet for at vedligeholde tænderne). Det er ikke størrelsen men indholdet af enzymer m.m. der vedligeholder bassen bisser.

Vi har valgt vores leverandører af kattemad (både våd- og tørfoder samt godbidder) blandt andet fordi de bruger friske råvarer, er kornfri, og er udviklet af eller i samråd med dyrlæger. Jeg er ikke selv uddannet dyrlæge, så derfor er det utrolig vigtigt for os, at vores produkter kommer fra fagligt kompetente folk. Der findes så mange skrøner, myter, gode og mindre gode historier om, hvad der er rigtigt og forkert. Vi anbefaler altid, at du spørger din foretrukne dyrlæge til råds, hvis du er i tvivl. 

Der er mange meninger om korn i kattemad. Katte er kødædere fra naturens side, og derfor ikke biologisk i stand til at nedbryde korn. De har ikke det enzym i spyttet, som hedder "amylase", der ville kunne nedbryde kornet. Så langt så godt. Det betyder også, at de derfor kan få problemer med at fordøje maden, hvis der er korn i. Mange teorier går også på, at den hyppigste årsag til allergi hos katte og hunde skyldes korn i maden. Det er der iflg. vores egen dygtige dyrlæge inge videnskabelige beviser på. Dog finder de det mest sandsynligt, at allergien kan skyldes korn i maden, hvis ikke andet kan bevises. Så alt i alt bryder vi os bare ikke om, at der er korn i den mad eller de godbidder vores små pels-venner skal indtage. Korn bliver ofte udelukkende brugt som fyldstof i de lidt billige varianter af kattemad og hundemad for at spare på det dyrere protein. 

Uanset hvor god kattemad, du køber, kan du risikere, at bassen ikke vil ha' det! Det er jo ligesom med os mennesker...alle har ikke de samme livretter. Nogle misser-basser elsker laks andre vil hellere have kylling eller noget helt tredie. Derfor kan du hos os købe prøveposer af al vores tørfoder, så du ikke brænder inde med en hel fullsize pose af noget, som din elskede mis alligevel ikke vil spise. 

Håber det hjælper lidt til næste gang, du skal vælge mad til din kære firbenede ven. 

Hilsen

Gitte & Misser

back