af Gitte - d. 17-12-2021 12:26

Er du også panisk angst for, at din kat kan slippe ud?

Det er jeg! Bare for at sige det, som det er. Jeg kan få svedige håndflader, åndenød og kan sågar begynde at tude bare ved tanken om, at Misser ved en fejl en dag smuttede ud. Åh gud! Jeg ved jo, at selvom hun er chippet og registreret (naturligvis), så har hun aldrig været ude før, og hun ville ikke få et ben til jorden her på villavejen blandt biler (!) og nabolagets store søde katte-banditter, der er vant til at jage og kæmpe udendørs. 

Spillereglerne her i huset

Vi har nogle helt klare spilleregler her i huset om at lave sluser mellem rummene. Der er altid en lukket dør før den næste åbnes osv. Det kan vi jo selvfølgelig også godt gøre, når vi bor i hus. Men alligevel. Det tog lidt tid for hele familien at vænne sig til de nye regler, da Misser flyttede ind. Men efter at jeg en dag fik udbrudt "jeg slår den ihjel, der glemmer at lukke døren eller åbner et vindue", så blev det ligesom klart for alle, at jeg rent faktisk mente det, og var rystende nervør for, at der skulle ske det skrækkelige, at Misser slap ud. Med til historien hører jo også, at vi desværre én gang har mistet en elsket basse til en bil...det kan du læse om i et andet blogindlæg.

Nu er det en vane at holde dører og vinduer lukket, og vi tænker nærmest ikke engang over det mere. Vi kan sidde på terrassen, mens Misser så sidder i vinduet, og kan se os osv. Det er ok. 

Løsningen for os er at få monteret sikkerhedsnet

Vi synes alligevel også, at vi godt kunne tænke os at kunne lufte mere ud dagligt, uden at det nødvendigvis betyder, at Misser skal lukkes inde i et andet rum imens. Hun vil jo altid helst være, hvor vi er. I sommers hvor det var ulideligt varmt, var det faktisk også lidt problematisk, at vi ikke kunne skabe gennemtræk i huset, så vi kunne holde ud at være til. Så vi har nu besluttet at få monteret net på alle terassedører i huset. Vi har desværre nogle vinduer, der ikke egner sig til at få net på (det ville ikke kunne blive 100% sikkert). Vi har valgt firmaet fluenet.dk til at montere deres net. De har et helt specielt designet kattenet, petnet, som er ekstra slidstærkt, og kan modstå ihærdige kattekløer. Det gør os trygge, så selvom det er dyrt...så er det, det hele værd! De laver forøvrigt også super gode løsningen til altaner.

Jeg laver en opdatering her på siden, når vi har fået det monteret. Det sker indenfor de næste 2-3 uger. Vi glæder os!

Hilsen Gitte & Misser

back