af Gitte - d. 22-05-2023 14:21

Hvorfor det er vigtigt at passe din kats pels.

Det er ikke kun for at få en smuk pels.

 

En sund og skinnende pels er ikke kun smukt at se på, men det er også et tegn på en velplejet og sund kat. Som katteejer ønsker du det bedste for din pelsede ven, og pelspleje er en vigtig del af den daglige plejerutine. Ved at følge nogle enkle trin kan du hjælpe med at bevare din kats pels i topform og sikre dens velvære.

Enhver kat er forskellig, og du kender din kat bedst. Der kan være racehensyn at tage. Og der kan være miljøhensyn. Altså om din kat er en inde- eller udekat, og om den lever sammen med andre katte (eller andre husdyr).

For at holde din kats pels i god stand og minimere pelsproblemer får du her nogle af mine tips:

Vigtigst af alt er, at du er lige så omhyggelig med din kats pelspleje som dens mad, vand, søvn, aktivitetsniveau, kattebakke osv. osv. Det er langt fra alle katteejere, der ser sådan på det. Mange ser ikke nødvendigheden af det. Ikke fordi de er dårlige katteforældre, men simpelthen af uvidenhed om, hvorfor det er vigtigt.

Regelmæssig børstning:

Børstning er afgørende for at fjerne løst hår, forhindre hårbolde og holde pelsen sund og skinnende. Børst din kat regelmæssigt med en egnet børste eller kam, der passer til dens pelstype.

Kost og ernæring:

En sund kost spiller en vigtig rolle i at opretholde en sund pels. Sørg for, at din kat får en afbalanceret naturlig kost, der er rig på essentielle næringsstoffer som omega-3-fedtsyrer, der er gode for hud og pels. Køb kvalitet fremfor kvantitet. Undgå unødvendige tilsætningsstoffer og korn. Vælg derimod altid naturligt kattemad med masser af kød og/eller fisk. Det bør være det primære i ingredienslisten.

Hygiejne:

Hold din kats pels ren og fri for snavs. Hvis din kat lever som udekat eller delvis udekat, så fjern små grene og visne blade fra pelsen hver dag, ellers kan de sætte sig og lave filterknuder. Hvis din kat har brug for et bad, skal du bruge en mild og gerne naturlig katte-shampoo, der er formuleret specielt til dem.

Parasitkontrol:

Hold din kat fri for lopper og flåter, da de kan forårsage kløe og irritation i pelsen. Brug forebyggende midler mod utøj. Brug naturlige midler, der ikke er skadelige for din kat, hvis den får slikket på pelsen.

Sundhedstjek:

Tag din kat til regelmæssige sundhedstjek hos dyrlægen. Dette hjælper med at identificere eventuelle pelsproblemer eller underliggende sundhedsproblemer og give passende behandling.

Stressfri miljø:

Reducér stress og angst hos din kat, da det kan påvirke pelsen negativt. Skab et roligt og trygt miljø for din kat, hvor den kan føle sig sikker og afslappet.

Husk at give din kat masser af kærlighed og opmærksomhed, da en lykkelig og afslappet kat generelt har en sundere pels. Hvis du bemærker unormal pelsfald, kløe eller hudirritation, så kontakt altid din foretrukne dyrlæge for en grundig undersøgelse og rådgivning.

Vores sortiment er sammensat, så du både kan finde gode børster, kamme, shampoos, naturlige og milde loppe og flåtmidler. Hvis du er i tvivl om, hvad din kat har behov for, så kontakt mig gerne. Jeg er altid parat til at hjælpe dig.

 

Jeg håber, at du fik et overblik over hvorfor og hvordan du kan sikre, at din kats pels er sund og fin.

Hilsen Gitte

back