af Gitte - d. 25-05-2023 16:07

Ja hvorfor vælge kattelegetøj i det hele taget?

Da jeg startede Greencats.dk spurgte en dyrlæge mig en dag om jeg virkelig havde nogle beviser for at plastik skulle være skadeligt for katte... Nej det havde - og har - jeg ikke, men jeg har gudhjælpemig en stærk holdning til, hvad jeg synes min og din kat skal bide i og have i munden i det hele taget. For mig vil valget altid være det naturlige alternativ til en plastikudgave af noget kattelegetøj. Vel vidende at noget plastik legetøj kan være rigtig sjovt for katten. Og også velvidende at der stadig er lang vej for at få alt kattelegetøj i en naturlig udgave.

Jeg er heller ikke fanatisk, vil jeg skynde mig at sige. Misser elsker fx. selv at lege med plastik strips, som ofte er omkring nogle af de varer, vi får hjem til forretningen. Det får hun lov til (under opsyn). Det samme gælder de der små brødpose-clips. Dem elsker hun også at jagte rundt efter i hele huset. Det får hun også lov til. Under opsyn.

Men lad os få slået fast med det samme: En kat skal aktiveres! Den skal stimuleres og holdes aktiv for at bevare et sundt liv og godt liv, både fysisk og mentalt.

Herunder får du nogle gode råd til at vælge kattelegetøj:

Variation er nøglen:

Sørg for at tilbyde forskellige typer kattelegetøj, så din kat kan vælge, hvad den foretrækker. Nogle katte kan lide bolde, mens andre foretrækker plysdyr eller interaktivt legetøj. Ved at tilbyde variation kan du holde din kat engageret og nysgerrig længere tid.

Stimulér både krop og sind:

Vælg legetøj, der tilbyder både fysisk og mental stimulation. Aktivitetslegetøj med skjulte godbidder eller legetøj, der udfordrer din kats jagtinstinkt er gode valg. Dette holder din kat beskæftiget og stimulerer dens naturlige adfærd.

Sikkerhed først:

Sørg altid for at vælge sikkert legetøj til din kat. Undgå små dele, der kan sluges, og sørg for, at legetøjet er lavet af materialer af høj kvalitet, der ikke er farlige for din kat at tygge i eller lege med.

Interaktiv leg er vigtig:

Deltag selv i legen med din kat for at styrke båndet mellem jer. Brug drillepinde, en snor eller kast en bold til at interagere og lege med din kat. Dette skaber sjov og glæde for både dig og katten.

Udskift og rotér:

Katte kan miste interessen for legetøjet, hvis de altid har adgang til det samme. Prøv at udskifte legetøjet, så din kat altid har noget nyt og spændende at udforske. Læg legetøjet væk en periode, tag noget andet frem fra skuffen. Gentag af og til. Udskift også legetøjet, hvis det bliver slidt eller beskadiget, da den vil kunne sluge evt. bamsefyld eller andet, hvis der er hul i. 

Her får du nogle rigtig gode grunde til, hvorfor du efter min mening bør vælge kattelegetøj af naturlige materialer:

Sikkerhed og sundhed:

Naturligt kattelegetøj er ofte fremstillet af materialer af høj kvalitet og uden skadelige kemikalier eller farvestoffer. Dette reducerer risikoen for allergiske reaktioner eller toksicitet hos din kat. Det giver dig ro i sindet at vide, at dit kæledyr leger med sikre og sundhedsmæssige kvalitetsprodukter.

Stimulering af naturlige instinkter:

Naturligt kattelegetøj, såsom legetøj med catnip (katteurt/catnip er en naturlig plante) eller noget der fx. er lavet af pap/bølgepap, stimulerer din kats naturlige instinkter. Det kan meget ofte aktivere den uden yderligere indsats. Og så tilfredsstilles behovet for mental og fysisk stimulation. Dette kan resultere i en gladere og mere tilfreds kat. Og en glad kat er en sund kat.

Miljøvenlighed:

Naturligt kattelegetøj er ofte fremstillet af bæredygtige og genanvendelige materialer. Ved at vælge naturlige produkter reducerer du din indvirkning på miljøet, og bidrager til en mere bæredygtig livsstil. Det er en win-win situation for både din kat, dig og planeten.

Hvis du er i tvivl om, hvad du bør vælge til din kat, så kontakt mig endelig.

Hilsen Gitte

back