af Gitte - d. 25-03-2022 10:54

Misser er født med den smukkeste pels

Men jeg børster hende hver eneste dag alligevel!

Jeg ved godt, at vi er ret heldige, når det kommer til at passe Missers pels. Hun er fra naturens side født med den smukkeste og nemmeste silkebløde pels, man kan tænke sig. Gudskelov for det. Og da hun er indekat, så slipper vi også for, at pelsen filtrer pga. grene, blade og andet snavs. Når det så er sagt, så har jeg alligevel valgt at børste Misser hver eneste dag. Det er der 3 årsager til.

Den første er simpelthen af hensyn til hendes velvære. Hun elsker at blive børstet! Det har ikke altid været sådan, tro mig. Der gik lang tid, før hun overhovedet kunne se ideen. Men som med så meget andet, så gjaldt det om at have masser af tålmodighed og gå langsomt frem. Stille men sikkert fik vi opbygget en dejlig rutine, hvor jeg sætter mig på gulvet, "klikker" med fingrene på børsten, lægger lidt af hendes favoritgodbidder i lommen, og så kommer hun spurtende, og er klar til den helt store børste-tur. Hun "ormer" rundt, pande-bøffer som vi kalder det her i huset, og spinder så fuglene synger. Hvilken børste vi bruger, kommer jeg til senere. Som katteejer og -elsker bliver man bare helt glad i låget, når man ser din pels-baby være SÅ tilpas. Jeg elsker det!

Den anden grund er, at jeg gerne vil undgå, at alle de løse hår lander i hendes mave, når hun vasker sig. Selvom jeg børster hende hver eneste dag, så har hun faktisk rigtig mange løse hår. Dem kan jeg fjerne for hende, så de ikke genererer hårboller mere end højst nødvendigt. 

Den sidste grund er, at hendes pels ikke skal filtre. Vi har tidligere haft en lækker stor Sibirisk Skovkat, som var opdraget som udekat. Hans pels filtrede utrolig meget, også selvom jeg børstede ham rigtig meget. Det kunne ikke holdes nede, så han fik løve-klip af og til. Jeg hadede det, da det betød, at han skulle i narkose... Missers pels skal bare ikke have filtrer. 

Jeg bliver ofte spurgt om fordele og ulemper ved vores forskellige børster og kamme. Jeg vil prøve her at give et overblik. Men allerførst vil jeg sige, at den ultimative børste herhjemme er "Bambus Karte" børsten. Den er blid ved pelsen, river ikke i Missers hud, og så tager den alligevel godt fat i alle de løse hår. Når hun trænger til en ekstra tur, hvor vi kommer helt i bund, så bruger jeg faktisk også en "Furrminator". Den har vi ikke i shoppen. Den er super effektiv til bundhårene, men Misser hader den virkelig. Den river lidt for meget i pelsen, synes hun. Så den bruges kun sjældent, men den virker.

Billedet her viser meget godt, hvor mange løse hår der kommer af, selvom Misser børstes hver eneste dag.

Vores sortiment 

Vi har et udvalg af børster og kamme med bambus skaft. Bambus er et naturligt materiale, som er utrolig slidstærkt. 

Bambus Karte børste: Vores ultimative favoritbørste. Den er blid mod både hår og hud, og så er den rigtig god til at fjerne løse hår. Også selvom de sidder i bunden af pelsen. Den er ikke "krads nok" til at fjerne tung underuld. Ej heller hvis du skal have fjernet filtrer. Så skal du vælge en anden. Men hvis det er til daglig vedligeholdelse af pelsen, så den forbliver fin og blød, og din kat undgår for mange løse hår i maven, så er det denne børste, du bør vælge.

Kam m/roterende tænder: Nogle foretrækker en kam fremfor en børste. Hvis du gør det, så er denne kam et rigtig godt bud på den optimale løsning. Det er den fordi, at tænderne roterer. Det skåner nemlig pelsen, så kammen ikke river og flår i hårene, men blidt køres igennem pelsen. Vi bruger denne kam af og til, men den fjerner ikke alle Missers løse hår nær så effektivt, som Bambus Karte børsten gør.

2-i-1 børste: Her har en praktisk børste med ståltænder på den ene side, og bløde børstehår på den anden. Så kan du bruge de forskellige sider efter behov. Super god til overflade børstning og til korthårede katte. Efter min mening er dette mere en "hygge-børste" end en rigtig effektiv en af slagsen. Dog kan ståltænderne godt tage godt fat. 

Derudover har vi også den karte børste, der hedder "Børste med trægreb". Den findes i forskellige størrelser, og er en billigere udgave af karten m/bambus håndtag. Den er ganske effektiv omend den river lidt mere i pelsen, og ståltænderne er ret spidse, så pas på huden. Den tager faktisk mere fat end "Bambus Karte" børsten gør, da den har dutterne for enden af tænderne. Det er smag og behag, hvad man finder bedst. Men pas på din kat, når du bruger den med trægreb, da den altså godt kan rive (også dine hænder...).

Loppekammen:  Giver lidt sig selv. Men god effektiv kam til fjerne døde lopper i pelsen efter en behandling.

Massagebørsten: Det er en ren hygge-børste. Men det skal der også være plads til. Den er blid og mild ved både pels og hud, men giver stadig følelelsen af at få fjernet overflade hår på din kat.

Strigle: Lyder lidt voldsomt, men den er virkelig god til langhårs-katte. Den kommer godt i bund til underulden og får redt det godt igennem, så filter undgås. Ikke en hygge-børste vil jeg sige.

Nu har jeg været igennem vores sortiment, som det ser ud i skrivende stund. Det ændrer sig hele tiden, så hvis der er noget, jeg ikke er kommet omkring her, så skriv endelig til mig, så skal jeg uddybe. Vi har ikke shampoo og balsam i sortiment for tiden. Jeg har aldrig - endnu - haft behov for at vaske Misser. Lucky me! 

Jeg håber, at du har fået et overblik måske endda også inspiration, og at du dermed også har fået lyst til at lave en børste-date med din kat hver dag. Det er så givtigt at se den nydelse, der lyser ud af Missser HVER ENESTE DAG! God fornøjelse.

Hilsen Gitte 

back