af Gitte - d. 18-08-2022 10:44

Hvorfor katte ikke bare accepterer en ny kurv.

Min kat vil ikke bruge sin nye kattekurv/katteseng/kattehule! Sådan hører jeg nogle gange. Her vil jeg prøve at give et par tips til, hvordan du får din firbenede ven til at acceptere og måske endda elske din investering.

Vi ved alle, at katte er meget selvstændige væsener, der ikke lader nogen diktere, hvad de skal og ikke skal. Dette gælder også, når du har købt nyt kattemad, nyt legetøj eller når der er investeret i en lækker ny katteseng. Det betyder, at din kat ofte vil ignorere det nyindkøbte fuldstædig i starten. Det drejer sig ofte om, at der pludselig er en ny duft inde på deres territorium. Men giv det tid! For katte er og bliver nysgerrige, så når den lige har vænnet sig lidt til det nye, så skal du bare se, pludselig er det nok gået hen og blevet en af favoritterne.

Giv det tid.

Som nævnt ovenfor så anbefaler vi, at du giver din kat tid til i ro og mag at vænne sig til den nye ting i hjemmet. De fleste katte følger sine faste rutiner. Men ligesom hos os mennesker kan rutinerne ændres over tid. Derfor bør du ikke drage konklusioner allerede efter få dage eller uger, da det kan tage længere tid for netop din kat at ændre en rutine og vænne sig til noget nyt. Giv den tid til at observere og dufte og endda måske ligeså forsigtigt prøve sig frem.

Forskellige placeringer.

Prøv at lægge mærke til, hvor din kat foretrækker at ligge og putte. Oftest har den flere forskellige foretrukne steder afhængig af temeraturer i rummet, sol i vindueskarmen eller lign. og om den skal sove, vaske sig eller ligge og observere. Prøv at tilpasse dig din kats behov og flyt den nye katteseng hen på et af de foretrukne spots. Men igen er anbefalingen: Giv det tid!

Arbejd med duftene.

Katte har en utrolig stærk lugtesans og den bruge den til flere forskellige formål. Den afsætter selv duftspor på sit territorium, og vil derfor reagere på nye dufte i hjemmet, som vil være ukendte for den. Du kan med fordel lægge et af din kats egne tæpper i den nye kurv til at begynde med. Så vil den hurtigere reagere positivt på duften af noget velkendt. Et nyvasket håndklæde eller en af dine t-shirts kan også gøre underværker, da de fleste katte elsker duften af rent tøj.  

Jo højere jo bedre.

Mange katte elsker at kunne komme op i højden, hvor de finder det trygt og godt at ligge. Stil evt. den nye kattekurv på sofaryggen, på toppen af et skab, i kradsetræets platform eller lign. Det vil føles godt, naturligt og trygt for din kat.

Rigtig god fornøjelse med din kats nye lækre kattekurv, seng eller hule. Jeg håber, at den vil nyde sin nye base trygt og godt.

Hilsen Gitte

 

back