af Gitte - d. 17-07-2023 10:51

Undgå de typiske fejl!

Som katteejer kan det være let at begå fejl, især hvis man ikke er 100% bekendt med katteadfærd og -behov. Eller man tror, at man er det, og så smutter den alligevel. Som katteejer er der ikke noget, vi hellere vil, end at tage os rigtig godt at vores basser, sådan er det i hvert fald for de fleste af os. Og jeg er helt sikker på, at det er sådan du har det, hvis du læser med på min blog her.

Her er tre almindelige fejl, som katteejere ofte begår:

Misforståelse af behov for stimulering:

Mange katteejere undervurderer vigtigheden af mental og fysisk stimulering af deres kat. Katte er naturlige jægere, og har behov for aktivering og udfordringer i deres hverdag. Mangel på stimulering kan føre til kedsomhed, tristhed, inaktivitet og i sidste ende adfærdsproblemer. Det er vigtigt at give katten muligheder for leg, klatring, skjul og intellektuelle udfordringer som specielt interaktivt kattelegetøj kan give den. Aktivitetslegetøj såsom vores store aktivitetstæppe eller andet sjovt legetøj, hvor katten skal "fange" sit bytte. Byttet kan være andet legetøj eller yndlingssnacken.

Ignorering af behov for social interaktion:

Selvom katte ofte anses for mere uafhængige end hunde, har de bestemt stadig behov for social interaktion og opmærksomhed fra deres ejer. Nogle kattejere tror fejlagtigt, at katte kan klare sig selv uden meget menneskelig interaktion. Derfor hører jeg også af og til, at "min kat er alene hjemme, mens jeg er på ferie, men naboen kigger forbi, og giver den mad hver dag, så alt er godt". Men det er altså ikke nok opmærksomhe! Katte er sociale væsener og kan lide at engagere sig med deres ejer gennem leg, kæl og samtale. At tilbringe tid med din kat og give den opmærksomhed er utrolig vigtigt for dens trivsel og forholdet mellem kat og ejer. Du lader formentlig heller ikke dit barn klarer sig selv...

Forkert mad og overfodring:

Ernæring er afgørende for en kats sundhed. Nogle katteejere vælger desværre ikke noget passende kattemad til deres kat og de undervurderer betydningen af en sund, afbalanceret kost. Det kan måske være fristende at vælge noget billigt kattemad, men pris og kvalitet hænger sammen, som med alt andet. Det billige mad er ofte fyldt op med eksempelvis korn i stedet for det kød, som katten har brug for. Katte er kødædere fra naturens side. Det er vigtigt at vælge et kvalitetskattemad, der opfylder kattens ernæringsmæssige behov. Derudover er overfodring et udbredt problem, der kan føre til vægtøgning og relaterede sundhedsproblemer hos katte. At følge de anbefalede fodringsmængder og -vejledninger og være opmærksom på kattens kropstilstand er vigtigt for at opretholde en sund vægt og dermed en sund kat.

Der findes naturligvis mange flere myter, misforståelser og udfordringer for katteejere rundt omkring. Men her var de 3 hyppigste misforståelser og fejl.

Husk, at alle katte er individuelle, og deres behov kan variere. Det er vigtigt at gøre sig bekendt med din kats adfærd, behov og at søge rådgivning fra dyrlæger eller katteeksperter for at sikre, at du giver den bedst mulige pleje og opfylder dens behov korrekt.

Tak fordi du læste med.

Hilsen og potedask fra Gitte

back