af Gitte - d. 12-10-2021 18:03

Vand er godt!

Det kan ikke siges ofte nok, men vand - og nok vand - er essentielt for din kats sundhed.

Men hvorfor?

Nogle af de mest almindelige sygdomme hos vores katte er, iflg. dyreforsikringsselskabet Agria, urinvejs- og nyresygdomme. 

En nærliggende forklaring er, at katte ofte ikke får den tilstrækkelige mængde væske for at holde sig sund. Mange katte bryder sig nemlig ikke om at drikke vand fra en almindelig vandskål. 

Fra naturens side ville de altid søge mod rindende vand, hvor det var muligt. De ville også have fået en del væske indenbords fra deres bytte, når de fangede mus, fugle osv. Men det gør vores tamkatte jo ikke nødvendigvis. Nogle gør, men langt fra alle. 

Tips & tricks

Derfor er der nogle simple ting, vi kan gøre for at give dem bedre drikke-betingelser:

*Sørg altid for at din kat får frisk vand 2 x dagligt.
*Sørg for at mad- og vandskål ikke står lige ved siden af hinanden. Det bryder de sig ikke om.
*Sørg for at have en vandskål (gælder også for madskålen), der har plads til kattens knurhår uden, at de støder på kanterne. Det bryder de sig nemlig heller ikke om. Vælg gerne en oval.
*Stil aldrig mad- og vandskål i nærheden af kattebakken. Katte er yderst renlige og forfængelige, så det bryder de sig heller ikke om.
*Giv din kat en kombination af tør- og vådkost for at opnå begges fordele. Vådkosten tilføre bl.a. væske til din kat.
*Hvis muligt så giv din kat mulighed for at tilgå tørkost hele døgnet. De katte der har den mulighed, spiser ofte 10-15 gange i døgnet. De fleste katte drikke ofte efter et måltid, og det er dermed en god måde at tilskynde dem til at drikke mere.
*Gør dig selv og din kat den tjeneste at købe kvalitetsmad. Der skal altid stå kød/fisk øverst på ingredienslisten.
*Invester i en vandfontæne. Det siges, at katte drikker op mod 50% mere af en vandfontæne end af en almindelig skål.

{BILLEDE4]

Herhjemme hos os er Missers vandfontæne det ultimativt vigtigste udstyr, vi har til hende! Hun drikker så fint af sin fontæne flere gange dagligt. Før vi fik den (altså før jeg åbnede butikken), havde hun en almindelig vandskål. Jeg så hende faktisk aldrig drikke en eneste tår vand, selvom hun selvfølgelig må have gjort det.

Du finder vores egen favorit vandfontæne i shoppen. Den er nem at have med at gøre, er totalt lydløs. Og nej den lækker ikke vand på gulvet, som mange har spurgt om. Det gjorde den "gamle", vi havde til Misser, så den blev taget ud af sortimentet igen. Denne her Streamside 1,8L er GENIAL!

Hilsen Gitte & Misser

back