Hvad er katteurt?

Catnip, katteurt, kattemynte eller matatabi...kært barn har mange navne. Men alle er betegnelsen for den samme plante, der kommer fra Nepeta plantefamilien. Catnip har den fantastiske egenskab at rigtig mange katte synes, at katteurten dufter vidunderligt. 

Forestil dig at du kommer ind i et rum, der bare dufter af alle dine livretter på én gang! Sådan er det lidt med katteurt, bare for katte.

Hvad indeholder katteurt?

Katteurt planten indeholder et stof, der hedder Nepetalactone. Når katte dufter det, frigiver det en masse feromoner, som gør katten glad. De fleste katte bliver meget interesseret i duften, og begynder at gnide sig op af det, der dufter eller ligefrem rulle sig i det. Derfor er catnip ofte brugt i kattelegetøj med stor succes.

Hvordan reagerer katte på katteurt?

De fleste katte bliver helt salige og kærlige. Nogle bliver særlig afslappet og andre igen "snakker" meget, når de møder katteurt. Lige fra en ivrig miav'en til en lidt knurrende dyb miav-lyd. Det siges, at op mod 80% af alle katte reagerer på catnip. Netop derfor findes der rigtig meget sjovt kattelegetøj, som netop indeholder katteurt. Hos Greencats.dk har vi naturligvis et stort udvalg af kattelegetøj 

Enkelte katte kan blive lidt mere legesyge og nærmest hyperaktive af at dufte til katteurt. Hvordan din kat vil reagere på det, er ikke til at vide, men prøv dig frem. Som med mange andre ting, så vil din kat ofte miste interessen for katteurten efter 5-10 minutter. Men bare rolig, interessen kommer lynhurtigt tilbage igen og igen. 

Katteurt og killinger

Killinger har faktisk ikke udviklet de sanser, der skal til for at få effekt af catnippen. Så det vil være katte fra omkring 6 måneders alderen, som duften vil virke på. Ligeledes er det også meget forskelligt hvordan den enkelte kat vil reagere på katteurten. Det er som nævnt en lille andel af alle katte, der slet ikke vil reagere på det. Langt de fleste er vilde med katteurt, og især vilde med sjovt kattelegetøj, der dufter dejligt af katteurt. Find kattelegetøj med katteurt og catnip her

 • Tang mus kattelegetøj med katteurt og fjer, 3 stk.
  Tang mus m/catnip, 3 stk DKK 34,95
 • Kattelegetøj med catnip. Bold på pind m/fjer
  Bold m/matatabi (catnip) pind og fjer DKK 34,95
 • Matatabi kugle med catnip bold indeni
  Matatabi kugle m/catnip DKK 29,95
 • Matatabi ring m/catnip kattelegetøj
  Matatabi ring m/catnip DKK 39,95
 • Mus på catnip pind med fjer kattelegetøj
  Mus m/matatabi (catnip) pind og fjer DKK 34,95
 • Håndlavet catnip pude i 100% uld Håndlavede catnip puder i 100% ren uld til katte
  Strikket catnip pude

  Greencats.dk

  DKK 39,95
back