af Gitte - d. 06-12-2021 16:41

Hvorfor går vi op i det naturlige?

Da jeg startede Greencats.dk var det for at skabe et univers, hvor naturlige produkter, sundt mad, bæredygtig emballage og ansvarlighed i det hele taget, skulle blive det naturlige valg for enhver katteelsker i det ganske land, som går op i den slags. 

I starten var det ret meget "op ad bakke", da stort set samtlige leverandører, jeg kontaktede, blev tavse, når jeg spurgte hvilke materialer produkt x og y var lavet af. De måbede, og nogle sagde sågar "det aner jeg da ikke, det er der aldrig nogle, der har spurgt om før". Det er der selv den dag i dag nogle, der svarer. Man kan undres... I en verden hvor ingen med respekt for sig selv ikke tænker bare en lille smugle over vores miljø og klima osv. Men jo den er god nok. Derefter fulgte der ofte en kommentar sådan "det lyder som et lækkert koncept, men det får du aldrig katteejere til at betale for. Katteejere vil ikke bruge ret mange penge på deres kat. Det er noget andet med hundeejere". Jeg var målløs! Hvad sagde de? Det troede jeg simpelthen ikke på, og gudskelov for det. For jeg åbende som bekendt Greencats.dk og I er en masse søde kunder, som heldigvis også tænker over de samme ting, som jeg gør. Lækker kvalitet, naturlige materialer, smukt design osv. osv. TAK FOR DET!

Har jeg facts?

En dag præsenterede jeg også mit nye koncept for vores egen dyrlæge. Hun synes, det lød spændende, men spurgte dog også med en vis skepsis i stemmen "har du da overhovedet nogle beviser for, at det skulle være sundere for katten at have legetøj osv. af naturlige materialer?". Nej det måtte jeg jo sige, at det havde jeg ikke. Men jeg havde min egen mavefornemmelse, og den fortalte mig, at det i hvert fald aldrig kan skade, at fjerne al den dårlige kemi og plastik fra det, som vores firbenede venner bider i og sover i. Jeg læste også en artikel af en amerikansk professor, som klarlagde at op mod 30% af al vores husstøv består af mikroplast. 30%! Og vi ved jo allesammen, at støv falder til jorden, og hvem opholder sig ofte der? Vores små børn og husdyr. Tanken om at de skal have al den støv LAVET AF PLASTIK ned i lungerne, kunne jeg slet ikke udholde.

Men tro mig, jo det ER svært at skaffe produkter til katte, som er 100% naturlige. Det er lykkedes efterhånden med en hel del, men det har virkelig krævet hårdt arbejde og udvælgelse af leverandører med stor omhu. Det er jo selvsagt ofte dyrerer end masseproducerede plastik produkter, det siger næsten sig selv. Derfor er nogle af mine produkter også dyrerer, end hvad du finder andre steder. Men det er altså et vilkår, når vi stadig er en lille virksomhed, der ikke kan lægge kæmpe store ordrer, eller få produceret selv. Det kan vi en dag :-)

Der er stadig produkter, som ikke er 100% naturlige. Enten fordi de ikke er til at skaffe (endnu), eller fordi de er bedst for katten, hvis de er lavet af fx. plastik. Det kunne eksempelvis være en kattebakke. Den er svær at få optimal, hvis den ikke er lavet af plast. Men så vælger jeg producenter, hvor den laves af genanvendeligt plast. Så gavner det stadig miljøet, trods alt. Vi afmonterer også langt det meste emballage, som følger med produkterne fra leverandøren. Det er meget ofte plast, så det bortskaffer vi. De produkter der har godt af at blive pakket ind igen, de får så noget af vores miljøvenlige emballage omkring sig i stedet for. Det ser også bedre ud. Og så kan din kat trygt lege med både papkassen og græspapiret eller lign., når den får en pakke fra os.

CO2 neutralt website

Vidste du, at vi også er certificeret CO2 neutralt website? Og hvad det egentlig betyder? Da de fleste ved, at det sluger en del CO2 at drive en webshop pga. server-belastning osv., så har vi valgt at betale for at kompensere for vores forbrug. Det sker igennem den virksomhed, der hedder "ingen CO2". For det beløb, vi betaler årligt, kompenseres vores forbrug med 200%. Hvis du er interesseret i at vide mere om de konkrete projekter, som støttes, så læs mere her

Se også vores "Ingen CO2"-certificering her

Tak fordi du støtter op om vores forretning. En dag håber vi også at kunne donere en hel masser (mere) til katte i nød rundt omkring i Danmark. Vi gør allerede noget, men ønsker at gøre endnu mere, når vi bliver store. Men meget mere om det senere... :-)

Hilsen 

Gitte

 

back